122. Ommeganck – 3: Vooroordeel na de noen

In het park is gans nummer vier, weet je nog – 8/11/2005, nergens te bespeuren. Zonder tijd te verprutsen loopt Albert, met onoverdreven spoed, richting Bredabaan. ‘Den drie’, die aan het sportpaleis voor mol gaat spelen, brengt hem naar het Astridplein, waar hij de kudde volgt, richting station.Hier bovenaards, in de Pelikaanstraat, stelt hij vast dat de eerste doorgangen onder de spoorwegbruggen afgesloten zijn. Uiteindelijk valt de omweg nogal mee en meldt hij zich zonder veel vertraging aan, aan de receptie van de RVA.Formulier 74 bis doet hier wonderen. Het bevallige meisje achter de toog vangt nog maar een glimp op van het formulier en geeft Albert een bonnetje met nummer B82. “Zet u maar achteraan in de zaal, op de laatste rij, waar het plaatje sectie 12 hangt”.“Dat valt mee” dacht Albert, “nu kan ik eindelijk mijne Harry Potter uitlezen, er zit hier zeker dertig man in die zaal”.Ieder sectiehokje had een bezet bureeltje en nog voor Albert zijn boek kan openslaan hoort hij een stem in de verte: “Mijnheer, bent u nummer B82?”.

“Heu, Albert Slootmans, heu ja, heu ik nummer B82”.

Braaf en een beetje ontgoocheld omdat Harry Potter nu weer moet wachten, zet Albert zich tegenover de meer dan vriendelijke man met bracelet en oorbel. Hij geeft hem de drie exemplaren van formulier 74 bis.

Rikketiktik, Rikketiktik en nog eens Rikketiktik op de computer, drie maal invullen 1/11/2006, drie keer een vakje aankruisen, drie keer een reuzengrote handtekening om het blad vol te krijgen, drie grote en drie kleine stempels, en klaar is Kees. De hele operatie duurt 38 seconden en de man zegt uitzonderlijk lief: “zo, dat is in orde, al uw zorgen zijn voorbij”.

Dat is straf, bijna een ganse dag verprutst voor 38 seconden werk en Albert is nog lang niet thuis. Hij bedankt Kees hartelijk, tenminste één man die zijn nek voor hem uitsteekt.

Zijn vooroordeel tegen oorbellen is nu wel eventjes weg.

 

 

Advertenties