340. Huwelijksspeech

Lieve mensen allemaal,

 

Graag wil ik in naam van mijn lieve echtgenote en in naam van de ouders van deze prachtbruid en, uiteraard, in naam van het koppel zelf, jullie hier van harte welkom heten.

 

Er zijn onvoldoende superlatieven om onze gevoelens van dankbaarheid en van geluk weer te geven, en geloof me Tom en Katrien, wij doen dat niet alleen als we zat zijn. Maar er moet hier nu toch heel even iets verteld worden.

 

Aan de deur van Tom’s kamer hing een plaatje: betreden op eigen risico. Inderdaad, wie ooit het lef zou hebben om dit domein te schenden, werd aangeraden om eerst een cursus circusartiest te volgen. Zo kon men mogelijks dat bezoekje zonder ongelukken overleven.

De procedure was als volgt:

         zoek eerst een plaatsje waar je een voet kan zetten

         mocht je in die nabijheid nog een plaatsje vinden, kan je een tweede voet neerpoten, anders blijf je maar op 1 been staan en zoek je eventueel nog een steunpunt tegen de muur.

         Wees aardig en durf het niet om over opruimen te praten.

 

Aan de deur van Katrien’s kamer hingen sterretjes: welkom in de hemel van Katrientje.

De procedure was als volgt:

         doe je schoenen uit en betreedt de kamer enkel met propere sokken

         bewonder de sterretjes aan kast, secretaire, bed en luster, en zeg dat het mooi is

         wees aardig, hou het netjes en waag het niet om iets ook maar één millimeter te verschuiven.

 

Hier houden de tegenstelling tussen onze jongste en de jongste van de Van Leuvens op, want voor de rest zijn jullie elkanders nevenpolen:

·        “We don’t eat animals, they don’t eat us!”

 

·        Jullie zijn beiden ooit horendol geworden van een lerares en alleen al de gedachte aan dat vervloekte mens bezorgt jullie barstende koppijn. Daarom hebben jullie dan maar wijselijk de beslissing genomen om het zelf veel en veel beter te gaan doen. Het onderwijs vaart er goed bij en zal er nog goed bij varen!

 

Tom, allerbeste Toshke, muzikale brandjesblusser, gij zijt het levende bewijs dat er in Antwerpen nog mensen zijn die de Kempische harten kunnen veroveren;

 

Katrien, lief Trieneke, didjeridoespelend koalabeertje, jij bent het levende bewijs dat ze in de Kempen verdomd toffe meiskens kunnen maken.

 

Proficiat pa en ma Van Leuven, jullie hebben dat BIJ HERHALING bewezen.

 

En Tom, het is niet waar, dat wij alleen maar fier op u zijn, als we te veel gedronken hebben! We willen het graag uitschreeuwen op ieder moment, waar dan ook, wij ouders zijn uiterst fier op onze productie.

 

Beste mensen, als je daar allemaal bij stil staat, kan er maar een conclusie komen, dit moet gevierd worden. Wij wensen u vanavond nog een plezierig feest en laat ons traditiegetrouw het glas heffen op Tom en Katrien.

 

(foto: JL100-1835)

070330-JL100_1835

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “340. Huwelijksspeech

  1. Als ik het goed begrijp dan is jouw jongste zoon gehuwd???

    Indien het zo is, een warme proficiat aan het bruidspaar en aan de trotse ouders!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.