357. Smog

Laat ons beginnen met te stelling dat er wel wat verbeterd is met de autokeuring. Nochtans is 1 à 2 uur aanschuiven nog steeds niet abnormaal. De laatste jaren heeft Bibi wel wat geluk gehad, zeker met die gasten die de keuring uitvoeren.

Nu heeft Bibi minder geluk. Bij de eerste keurder loopt het fout: te veel gasuitstoot, voor de rest is alles min of meer O.K. met ‘dienen bak’.

Zeggen dat we onze oude Nissan juist op een serieuze onderhoudsbeurt hebben getrakteerd, ge wordt tenslotte maar 1 keer in uw leven 10 jaar. Bibi dus terug naar de garage waar ze … een normale uitstoot meten want de motor was op temperatuur.

Bibi terug en zonder aanschuiven naar poort 7. Terug papierencontrole, motorkap open, uitstoot meten, … uitstoot O.K.

Bibi: “Deze morgen was het niet O.K., waarschijnlijk motor niet warm genoeg. Als ge 2 uur moet wachten blijft die niet op temperatuur hé.”

Boeboe: “Ah, natuurlijk, ge moet uwe motor laten draaien terwijl ge aanschuift hé.”

Als die mannen zo doorgaan, is het hierboven niet meer uit te houden van de smog en kunnen we enkel ondergronds nog overleven. Het heeft Bibi wel 9€ extra gekost!

(foto: JGL1373)

070419-JGL1373

 

6 gedachten over “357. Smog

 1. Net zoals Blah ga ik dus ook niet naar de autokeuring, ik heb daarvoor mijn dochter laten trouwen met een automechanicus. Tot nu toe heb ik nog altijd een groene kaart gekregen, dus Blahman: Doe zo voort!
  Groetjes van Jacky

  Like

 2. bij sommige keurders hangt het er vanaf of ze ruzie hebben met hun madam denk ik 🙂
  je hebt helaas tweemaal moeten gaan, maar het is toch in orde nu
  fijne vrijdag Joris
  groetjes

  Like

 3. niet te veel piekeren over zo een toestanden, daar krijg je alleen koppijn van (en dan niet alleen van de CO hè)!
  Ik ga nooit naar de autokeuring, daar heb ik Blahman voor, hihi :D:D
  –> als ge naar ’t bos wilt komen, de bloemekes zijn al over hun hoogtepunt heen, noteer het maar alvast in uw agenda voor volgend jaar!!!!

  Like

 4. je hoort steeds meer van dit soort verhalen. Ons oude fordje heeft de keuring vorige maand weer met glans doorstaan. Een klein krasje op de deur moet in het oog gehouden worden. Dat de bumper een zelf opgelapt gat van 20 op 20 vertoonde maakte geen enkel probleem. Raar volkje, die keurders!

  Like

 5. 1 voordeel, de keuring kan hier gebeuren op een paar straten van ons. Is het te druk, rijden we gewoon weer naar huis;-))) Enne ne tip voor ne ouwe diesel (de mijne is 13j en zonder problemen er weer door). Ik rijd eerst een 15 km (ongeveer, tot de eerste afrit) op de autostrade hier dichtbij in 3de versnelling tegen 100 à 120 km/uur. Motor voldoende opgewarmd en geen problemen met de gasuitstoot !
  Maar allé, hij kan der weer een jaar tegen hé !
  Groetjes;-)

  Like

 6. maar hier wel heel veel…waar komt die gewoonte van jullie vandaan om je zelf Bibi te noemen????
  Lekker trouwens zo’n keuring…je moet dus je motor laten draaien…maar als je dat niet doet, dan valt het zo’n expert niet op dat je motor niet bepaald warm is?????? Tsss….ik zou die €9 declareren bij de betreffende keurder hoor…wat een beunhaas!
  Nou ja. joris…eind goed al goed…je kunt weer verder met die ouwe Nissan hè! hahahahhahaaa! Sterk merk hoor…bijna net zo goed als die ouwe Toyota van ons! hahahahahhaa!
  Groetjessssssssssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.