392. De Soetewey

Dit huisje heeft mijn schoonvader zaliger eigenhandig gebouwd op een grond (1ha) waar hij in 1951 eeuwigdurende pacht (minstens 99 jaar) had verkregen. Wij hebben nog altijd de bouwtoelating van toen, uitgereikt door het toenmalige stadsbestuur.

Het vorige stadsbestuur van Geraardsbergen (toen oppositie) heeft ons praktisch verplicht om vanaf 1/1/1999, afstand te doen van dat huisje, dat wij de Soetewey noemen. Wij hadden nochtans de plots verdriedubbelde pacht reeds betaald. Zij dreigden er zelfs mee het op onze kosten te laten afbreken. Mensen uit de streek zouden de pacht (2 percelen) overnemen en het verder onderhouden, voor ons geen frank vergoeding.

Nu, na zoveel jaren, zijn we nog eens terug gaan kijken. Het staat er nog, met een jarenoud gat in het dak, te midden van een wildernis, op zich een aardige brok natuur.

De Soetewey is een van de hoogste punten van Geraardsbergen, van waaruit we een uniek zicht hadden op de Vlaamse Ardennen.

Voilà, ’t is er uit, ik heb gezegd.

(foto: JL100-2231)

070624-JL100_2231

Advertenties

6 gedachten over “392. De Soetewey

 1. hoe kan dat nu??? ze kunnen je toch zomaar niks afpakken? Wat ’n schandaal!!!!
  Man, ik zou er mee naar kranten en andere media getrokken zijn, dat ken je toch zomaar niet laten begaan? Tsssssssss…. oelalala, van zoiets word ik ontzettend boos sè. En een boze Blah, ge wilt het ni meemaken! 😉

  Like

 2. dat dat niet meer bewoond mocht worden…wat heeft deze leegstand voor nut? Op zo’n prachtige plek dan ook nog…echt zonde!
  Groetjesssssssssss!

  Like

 3. ja …als dat huis kon spreken…Prachtige streek ook….weet ge …ik reed graag lans die rustige binnenwegen…de autostrade in Merelbeke verlaten en dan via de Zwalmstreek verder richting Vlaamse Ardennen…naar de plaats van afspraak…dit alles om even tot rust te komen en op 18 juli rijden we met boskabouters met een autocar naar de Vlaamse ardennen !! Nog een gezellige dag…groetjes :-))pepino

  Like

 4. en dat jarenlange gat in dat dak geeft er nog iets éxtra’s aan. Bij zulke foto’s vraag ik me steeds af welk verhaal er achter schuilt, maar bij dit zicht heb ik een mooi antwoord gekregen … :-))) !
  Zwaai zwaaaaaaaaaai … !

  PS: Ook een koet weekend toe joe hé … hihihi

  Like

Reacties zijn gesloten.