456. Niet echt gemeen

Zeg hé,

Ga je mee?

Naar Wissekerke Castle

In het Oost-Vlaamse Bazel

Klik op de foto, kom binnen en hou je stijf

Want dit was Vilain Quatorze zijn buitenverblijf

(Klikfoto: JGL5134)

071012-JGL3975
 

Vilain Quatorze werd in zijn tijd geschreven als Vilain XIIII, in plaats van Vilain XIV. Veertien moeten we hier niet zien als een rangnummer, maar geef toe, het klinkt chique.

Vilain 14 is dan ook de achternaam van een adellijk geslacht met telgen als Georges (waarschijnlijk de sympathiekste), Philippe, Stanislas, Charles Hipolyte en Charles gewoon.

Wil je meer weten, klik dan hier. 

Advertenties

17 gedachten over “456. Niet echt gemeen

 1. Hi Joris!
  Ik zit hier in mijn Nederlandse les en heb de opdracht een blog-commentaar te schrijven! Dat is natuurlijk een goeie mogelijkheid dank te zeggen voor de fotos! Wat een mooie dag, he? En het dinnertje! Ik zie hier aan de reacties dat jij vandaag je verjaardag viert? Dus, prettige verjaardagswensen ook van mij! Groetjes, Uli

  Like

 2. Bedankt voor uw bezoek aan mijn website en voor de link die u via de foto van kasteel Wissekerke gelegd hebt naar mijn website. Ik sta in bewondering voor uw heel uitgebreide blog met mooie foto’s, de moeite van een bezoek meer dan waard, ik kom zeker af en toe eens kijken.
  Groeten
  Anna

  Like

 3. Dag Joris ik heb daar ook al binnen geweest..prachtige lusters hangen daar..ik denk zelfs dat er boven waar ze aan het restaureren zijn een Van Boeckel hangt van de Lierse kunstsmit…mooie meubels, schilderijen enz…het is echt de moeite om het eens te bezoeken…nog een gezellige zaterdag..

  Like

 4. knappe reportage ! Dat weten we weeral ! In Bazel is er toch nog een kasteel waar veel trouwfeesten gehouden worden . Of ben ik verkeerd ?? Nog een tof weekend en bedankt voor de medewerking ! Groetjes :-))pepino

  Like

 5. De ‘brave man’ was ooit nog Burgemeester van Aalst, en deed er ook zijn studies (‘Groot College’ van de Jezuiten).In Brussel is er een straat genoemd naar hem: Rue Vilain XIV, zijstraat van de Louisalaan, waar ooit de studio’s waren van SIS FM Nederlandstalig (de ‘Saifi-toren’) 🙂

  Like

 6. is wel zeer uitzonderlijk! Die WC stond in die tijd op de eerste verdieping. Beeld u in, om te kunnen doortrekken, dat men een toren bouwde met een waterreservoire dat boven die spoelbak uitkwam, om zo te kunnen doortrekken.

  Like

Reacties zijn gesloten.