478. Gelukkige 800ste verjaardag! – 18 –

Dia18

We blijven nog even in de Kapel van de Vrede. Aan de oostkant, recht tegenover die prachtige triptiek van Rubens, ontdekken we onze Heilige op het altaarstuk van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede, geschilderd op doek door Jozef Janssens in 1924.

Op de voorgrond Koning Albert de 1ste en Elisabeth van België, die een gewone soldaat uit WO1 verzorgt. Achter Albert de 1ste staat Albertus de Grote, en achter de koningin zie je de rozenschoot van haar patroonheilige.

De Beerschot supporters herkennen zeker Kardinaal Mercier, die in 1920, als eerste ooit in de geschiedenis, de Olympische spelen inzegende op het voetbalstadium van de Kielse Ratten. Daar werd ook voor het eerst de Olympische vlag gehesen!

Dank zij het moedige verzet van de Antwerpenaren, mocht Antwerpen die spelen organiseren.

De stijl van het schilderij kunnen we omschrijven als uitstervende Neogotiek.

Advertenties

Een gedachte over “478. Gelukkige 800ste verjaardag! – 18 –

  1. Ik kom je wat laat toch nog gelukwensen met het tweejarig bestaan van je blog! De tijd gaat snel en zonder het te beseffen zitten we beiden al twee jaar te bloggen! We zullen maar verder doen hé!
    Hier kun je nogal wat informatie lezen. Als ik genoeg tijd heb kom ik uitgebreid lezen want het is altijd de moeite waard! Dus zal ik maar zeggen “doe maar verder zoals je bezig bent!”

    Like

Reacties zijn gesloten.