500. Gelukkige 800ste verjaardag! – 39 –

Morgen is het zover, 17 november. Wij vinden het bijzonder gemeen van Sinterklaas dat hij morgen gans Antwerpen op zijn kop zet, terwijl zijn feestdag pas op 6 december valt. Neen lieve mensen, Antwerpen zou morgen beter nog eens ferm uit de bol gaan om St.-Elisabeth te vieren. Zij is 800 jaar geleden geboren. Om het in het West-Vlaams te zeggen: ‘Kieëre mor weere me joenen booet’.

Dit jaar kon onze redactie nog eens mee op studiereis gaan met Toerismepastoraal. We bezochten het Waasland en ja hoor, waar men gaat langs Vlaamse kerken, kan men St.-Elisabeth bemerken.

De O.-L.-Vrouwekerk van Melsele is daar een goed voorbeeld van.

Dia39
 

Advertenties

6 gedachten over “500. Gelukkige 800ste verjaardag! – 39 –

 1. St. Niklaas komt veel te vroeg! en vanmiddag gingen we iets drinken in Schoten en de kerstbomen stonden al versierd!
  Niets kan nog vlug genoeg gaan…..spijtig….zo verliest alles zijn betekenis .
  Groetjes Joris.

  Like

 2. die dame ook overal tegen hè! :-)))
  Inderdaad…wat heeft die Nicolaas eigenlijk wat zíj niet heeft..?? :-)))
  Fijn weekend Joris!
  Groetjesssssssssssssss!
  ps. waaaaattt??? wie ruilt er nu zo’n uniek stuk in voor wat pullovers en wat textiel???? Tjonge…zo’n uniek toilet als dat jij had kunnen hebben…tssssk! :-))))))))

  Like

 3. Het is de vijfde als je in afbeeldingen zit. Het is een URL van een reisagentschap met foto’s. Ik ben niet helemaal mee, waarom heb jij het over ‘topblogs’? Het zal wel aan mij liggen.

  Like

 4. Wel Joris mag ik je eens verbazen,je kent ook al die topblog,wel te zeggen binnen skynet !!! Typ eens het woord ( natuur) in Google en kijk eens naar nr 5 de mooie natuur,en dat op meer dan 20.000.000 natuursites !!! wie is hier dan een top blog ????

  Like

Reacties zijn gesloten.