511. Midsummer nights dream

Bij de eerste veel te vroege schemering, metamorfoseert het natte Breda, in een tot leven gekomen lichtstad.

Het enthousiasme ontbreekt, om ons verder door dit avondleven te laten opslorpen. We hebben voorlopig voldoende aan de kersverse St.-Anthoniuskathedraal, de grote O.-L.-Vrouwekerk, de Neo-art-déco van de Baronesgalerij, de winkelstraten en de havenmarkt. 

Onze afspraak met Shakespeare is er waarschijnlijk mee verantwoordelijk voor, dat we niet lang genoeg van Breda hebben geproefd om er niet echt ondersteboven van te geraken. 

We belanden dus veel te vroeg in de Chassé, zodat we onze landgenoten en rasartiesten Michaël Pas en Tom Van Landuyt nog even succes kunnen wensen.

We laten ons overmeesteren door de bruisende mythe van ‘Midsummer nights dream’ met geniale teksten, betoverend lichtspel, pakkende muziek, schitterend acteertalent, hilarische humor en grenzeloze fantasie.

Het vier uur durend spektakel, pauze inbegrepen, schuift razendsnel voorbij en voor je het beseft spring je recht voor een minutendurende staande ovatie.

Dit is een feest, dit is Shakespeare, dit is Theater … dit is kunst.

(foto: JGL2701)

071201-JGL2701

Advertenties

12 gedachten over “511. Midsummer nights dream

 1. nog een goede nachtrust want daar is het zo langzaam aan de tijd voor! En als ik goed lees heb je toch genoten van je uitstap naar Breda!

  Like

 2. Fijn dat de voorstelling toch heel goed meeviel. Dank je voor je steun onder mijn blog ! Ondanks het stormweer, wens ik je een fijne zondag toe. Lieve groeten,

  Like

 3. alles is aanwezig om een heerlijk kunstvol theaterstuk te maken !! En als in mij niet vergis…zit Breda vol van Antwerpse geuzen…die naar ginds gevlucht zijn voor de massamoordenaars die ook handelden in naam de de Allerhoogste …en even verwijzen naar de reportage van Jan Leyers…’ de weg naar Mekka ‘…waarin duidelijk wordt dat het fanatisme en volksverlakkerij nog verre van uit de wereld zijn !! Nog een vrolijke dag…groetjes :-))pepino

  Like

 4. Ondersteboven raken van Breda…dan moet je van goed huize komen denk ik! hahahahahahaa! Nee hoor…best een leuke stad…ik wandel graag in de omgeving ervan! :-)))
  En het stuk was dus goed begrijp ik? Nou…daar ging het toch om hè!
  Groetjessssssssssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.