523. Kerstgeschenk voor de ratten

Antwerp – Beerschot was vroeger een heen en weer gescheld van jewelste. Een paar opgeviste voorbeelden:

 

         Vak vol jannetten, da’s een vak vol jannetten, vak vol jannetten, da’s een vak vol jannetten, vak vol … wel twintig keren als het even kon. Die van ‘den Antwerp’ repliceerden met:

         Voile ratten, voile ratten, voile ratten, … als die van ‘den Beirschot’ er weer eentje van ‘den Aantwaarp’ hadden onderuit geschopt;

Terwijl ‘the great old’ (Antwerp) heden ten dage in tweede afdeling verder knoeit en zal blijven knoeien zolang er slechts één man alles voor het zeggen heeft, rijgen die van ‘t Kiel (Germinal Beerschot) lustig de ene overwinning na de andere aan elkaar. 

Voor de echte ambiance moet je toch naar het Kiel, met dank voor de invitaties!

Ratten is nu dus geen scheldwoord meer, en al jaren zingen de supporters:

         Wij zijn Kielse ratten, wij zijn ratten van ’t Kiel, (drie keer bonken), Kielse ratten, wij zijn …

         ’t Is karnaval op ’t Kiel …

Vorige zondag was het inderdaad weer feest op ’t Kiel, de spelers trakteerden hun supporters met een schitterende overwinning à la Brézilienne, de achtste op rij!

Omdat ‘den Beerschot’ en Germinal Ekeren (waar onze redactie supporter van was) nu juist 10 jaar geleden samengingen, waren er weer gratis pintjes.

Een plezierig dubbel Kerstgeschenk voor de Ratten (met hoofdletter)!

(Klikfoto: JGL5456)

071226-JGL5456

Advertenties

2 gedachten over “523. Kerstgeschenk voor de ratten

  1. ik neem aan dat het over voetbal gaat? hahahaha! Ken die clubs niet …het Belgisch voetbal is hier niet zo in de belangstelling…hoewel er in de Nederlandse competie heel wat van jullie landgenoten rondhobbelen! 🙂
    Ik woon in de achtertuin van de Kuip…het Feyenoordstadion en ben ook wel supporter van die club…ze spelen goed werkvoetbal, hou ik wel van!
    Het clublied is Hand in hand, kameraden…mooi toch!
    Groetjes van de natural woman! 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.