527. De centenbak

Het is niet direct de scherpe, repetitieve muziek waar onze redactie voor warm loopt, maar die kerel doet zijn best. Onlangs was hij nog even op ons Tv-scherm te zien, weliswaar zonder geluid.

Zo te zien moeten de muntjes in het bekertje en de briefjes in die grijze bak met afschuwelijke graffiti.

Hebben jullie het ook al gemerkt, Antwerpen is netjes opgekuist en heel wat van die smerige graffiti is weg.

Laat ons hopen dat de immense kosten en de terechte loodzware boetes kunnen geïnd worden bij de schuldigen. We hebben geen compassie met die spuiters die ons patrimonium verknoeien, het voelt aan alsof ze ons zelf bekladden!

Nu we toch met Nieuwjaarswensen rondstrooien, willen we hen niet vergeten! We wensen de wildgraffitispuiters een hoop miserie en desnoods het bezoek van een gerechtsdeurwaarder als ze hun boetes niet kunnen betalen. De andere graffitikunstenaars wensen wij de gepaste ruimte in onze stad om hun kunst te tonen en dat ze daar maar een mooie vergoeding voor krijgen!

Dank U Antwerpen om er eindelijk iets aan te doen.

(foto: JGL5427)

080104-JGL5427

Advertenties

9 gedachten over “527. De centenbak

 1. Verloren maandag
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken
  Verloren maandag of Verzworen maandag (Frans lundi perdu of lundi parjuré) is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen. Deze traditie is vooral hardnekkig in de provincie Antwerpen en in Doornik gebleven.

  Het is in Vlaanderen en vooral in de provincie Antwerpen de traditie om op die dag worstenbroden en appelbollen te eten.

  Vroeger kregen de arbeiders in de haven van Antwerpen ’s zondags hun loon uitbetaald. Sommige mannen gingen dan op café zich bezatten en gaven de overschot van hun geld dan aan hun vrouw. Maar op Driekoningen, een feestdag, vierde iedereen feest met het loon en was er de volgende maandag zo goed als niets over. Dus, om toch niet met een lege maag te zitten, struinden de mannen alle cafés en slagers af om toch maar iets te eten te hebben voor hun kroost. De slagers maakten dan worstenbroodjes, wat goedkoop, heel lekker en vullend was en gaven die dan aan de arbeiders. Die dag werd er dan ook alleen verlies gemaakt door de slagers en het was dus een dag van verloren arbeid, een Verloren Maandag.

  Als men tegenwoordig in Antwerpen op Verloren Maandag iets gaat drinken in een café krijgt men er steevast gratis een worstenbroodje bij.

  Sommige bronnen menen dat “Verloren Maandag” valt op de maandag na de eerste zondag na Driekoningen. Valt Driekoningen op een zondag,dan valt “Verloren Maandag” in feite op 14 januari.

  Alle bakkers hebben reclame gemaakt dat het vandaag ‘ Verloren Maandag ‘ is…en zijn de worstenbroden en appelbollen besteld…en de meeste Antwerpenaars spreken over de eerste maandag na Drie Koningen om het gemakkelijk te houden . Dus trakteren de Antwerpse kabouters traditiegetrouw op deze dag met worstenbrood en appelbollen ! Joris…laat het u dus smaken .
  En ik ga volledig akkoord met uw wensen voor die bevuilers van onze mooie stad ! Nog een smakelijke dag…fijne groetjes :-))pepino

  Like

 2. Ja..volgens Pepino is het vandaag al hoor! Dus koop die appelbollen maar…lekker bij de koffie! 🙂 En dan straks de worstenbroodjes als lunch! hahahaha! ( als je daar nog plaats voor hebt dan…na cup-C appelbollen!! hahahahaha! )
  Groetjessssssss!

  Like

 3. We moeten het nog even nagaan. 2 jaar geleden schreven we dat verloren maandag in 2008 op 14 januari valt (Zie Nostalgius, vanboven rechts). Waarschijnlijk omdat driekoningen in het WE valt. Maar we zien reeds reclame bij de bakker en dus zijn we even de draad kwijt.

  Like

 4. ah jaaaaa…ook een hele visuele hè! hahahahahahaha!
  Maarre…als ik dat stukje over verloren maandag en blikken dinsdag goed lees, dan is het pas volgende week hè! niet vandaag! Jammer…ben gek op worsten- en saucijzenbroodjes! ( wat hier gek genoeg wat anders is…alleen saucijzenbroodjes zijn met bladerdeeg ( voooral bekend van de Hema hahaha)…worstenbroodjes met brooddeeg ( vooral bekend in Brabant)! hahahahahahaha!)
  Maar erg leuk om te lezen hoor!
  Groetjessssssssss!

  Like

 5. Sinds enkele dagen bestaat de topsite
  “top 100 der skynetblogs”.
  Indien je graag je blog in de kijker zet
  en graag meer bezoekers wil, meld je
  dan aan.
  Ga dan naar mijn blog en klik in de rechter-
  kolom op de banner”top100 der skynetblogs”.
  Ik zou je graag daar verwelkomen!

  Indien geen gepaste banner, wil ik die
  wel voor jullie maken. Aanvraag per mail aub!

  Groetjes.

  Mireille.

  Like

 6. En wat dat ‘bijlezen’ betreft: B. Granger zei het al…’een cliché was aanvankelijk een goede opmerking’…dus niks mis mee! hahahaha!
  Fijn weekend!
  Groetjesssssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.