556. Goud of geld?

Kijk eens in het schuifje van uw nachtkastje of in die oude juwelendoos. Misschien is het herkenbaar: wat juwelen geërfd en er enkele decennia niet naar gekeken. Toch doe je dat niet weg, uit respect voor je ouders. Zouden de kinderen het later bewaren? Blijft het echt zijn waarde behouden?

Feit is: je krijgt er wel wat voor nu, de dagprijs op de internationale markt is enkele eurocentjes hoger dan 12€.

Onze redactie trekt dus met een volle rugzak goud naar de Keizerlei, stapt de eerste de beste winkel in met een plakkaatje: ‘wij kopen uw goud’. Een toffe madam vertelt ons dat we 9€ cash per gram krijgen. Als we het in waardebonnen van de winkel aanvaarden, geeft ze 12€.

Dank zij de eerlijkheid van die dame is ons verblijf in die winkel van korte duur. Wij dus naar de Jodenbuurt. In de Pelikaanstraat hangt er weer zo een briefje: ‘wij betalen de beste prijs voor uw goud’.

Resultaat: 13€ cash per gram (boven de marktprijs)! In waardebons geven ze zelfs 16€! Reden: de jongedame maakt zelf juweeltjes. We krijgen dus 4€ méér per gram, dat is bijna 50%!

We kieperen dus onze rugzak leeg en de zaak werd professioneel afgehandeld.

Een tevreden klant maakt graag reclame.

(Foto: JL4083)


080407-JL4083b
 

 

Advertenties

3 gedachten over “556. Goud of geld?

  1. ik heb al 10 keer gezgd dat ik mijn ‘oude’ dingetjes ga verzamelen en er iets nieuws van ga laten maken. In plaats van het allemaal te laten liggen kan ik er ook beter iets mee aanvangen… Maar het komt er maar niet van he…. Misschien maar eens naar Antwerpen gaan….

    Like

  2. waar je blog allemaal niet voor kunt gebruiken hè! hahahhahaa! Zag de advertentie voor het huis ook…schitterende tuin! Maar ik blijf voorlopig toch maar hier wonen..want helaas…ik heb geen goud zo hier en daar in een doosje! ;-)))))
    Groetjesssssssssss!

    Like

Reacties zijn gesloten.