582. De heksenbezem en de parasiet

Niemand kent meer van bomen dan Walter. Walter gaat slapen met bomen; Walter staat op met bomen, om een ganse dag een boompje op te zetten voor bomen; om dan weer te gaan slapen met …

Een van de zeldzaamheden in de natuur is de immer groene maretak. Die legendarische tak nestelt zich als een parasiet op een boom.

In de middeleeuwen hangen de boeren een maretak aan een balk, in de buurt van het vee. Dat moet de mare (= nachtmerries) van de veestal weghouden. Vandaar in het Frans: cauchemar (=nachtmerrie)!

Een gelijksoortig verschijnsel is de heksenbezem (zie foto, klik erop en u krijgt de ganse wandeling in het Rivierenhof te Deurne).

 

Albert, die weer eens mee mag, kijkt de kat uit te boom, om te zien wat de reacties van de dames zou zijn. Hij flapt het eruit: ‘Dames, voel u op uw gemak en zet u’.

Natuurlijk krijgt Albert een tiental kwade blikken over zich heen. Zelfs de heksenbezem kijkt boos. Het lijkt wel alsof hij een vloek over Albert uitspreekt en hem definitief uit de parasietenfamilie stoot.

Voor de heksenbezem en al die natuurminnende vrouwen kan Albert in ieder geval de boom in.

En Walter, … hij boomde voort…

Dank u Walter, je bent een boom van een vent; en het was weer eens een schitterende en leerrijke ervaring!

(Klikfoto: JL4264b)

080627-JL4264b

Advertenties

7 gedachten over “582. De heksenbezem en de parasiet

 1. ben te laat voor de verjaardag, maar toch nog ’t allerbeste gewenst!!!
  Nenee, die paal in ’t gras heeft Blahman daar zelf gezet dus aan hem om daar dan ’t gras rond af te rijden. Not my problem zenne 😀

  Like

 2. Ik ben wakker…maar was jij dat ook toen je m’n postje las??? Want op vakantie ben ik nog lááááng niet hoor! hahahahahhahahahhhaa!
  In ieder geval nogmaal mijn felicitaties aan je vrouw! Maak er een onvergetelijke dag van voor haar hè! :-)))
  Groetjessssssssssssssss!

  Like

 3. ook voor mevrouw Joris een dikke proficiat hé!!!!

  Dankzij ons MizzDieke wist ik het weer: wij zijn samen jarig!!!

  XXX drie dikke bezen hé Joris, nééééééééééééé, voor mevrouw Joris, maar alléé, jij krijgt er ene ;-))))))))

  Like

 4. Bedankt voor de wensen !
  We zien mekaar zeker nog (heb 3 weken vrij in september)
  Enne nie schuldig voelen, ik kon het je maar vragen hé ! Bezet is bezet…..Maar wij gaan mekaar nog zien, zeker weten;-))))
  Groetjes

  Like

 5. Met plezier ‘meegewandeld’!!
  Btw…tegenwoordig hangen die tassen allemaal aan vlaggen, maar in mijn tijd hingen de tassen gewoon aan de raamuitzetters hoor…wij hadden helemaal geen vlag! Als die tas maar uit het raam hangt, dan is het al goed…met of zonder vlag! :-)))
  Groetjesssssssssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.