22706 – EZELS

Met z’n allen ‘Nen Gelukkigen Verdagdag’!

Gisteren nog een prachtige nocturne mogen doen, achter de schermen van de Kathedraal, met als hoogte – punt de feeërieke zichten op onze lichtstad.

De Kerstmarkt op de Grote Markt en de Groenplaats, De kermis aan de Kaaien met het flikkerende licht van het reuzenrad, het adembenemende schouwspel van en op de ijspiste, de verlichte barok van de voorgevel van de Carolus Borromeüskerk, de lichtjes van Schelde tot in Nederland, met twee uit de kluiten gewassen en verlichte prachtboten aan de kade: zouden we enthousiast geweest zijn?

Met een paar vrienden dalen we vandaag af voor een ‘keststallentocht’ buiten de kerken. Ter voorbereiding hebben we één kerststal gevonden die voor een derde gevuld is. Alle andere kerststallen vinden onderdak in de kerken.

Sinterklaas is verbasterd tot een kerstman, de goudklompen van Sinterklaas zijn hamburgers geworden en kindje Jezus is hopeloos verloren gelopen.

De koninklijke geschenken van de Drie Wijzen, goud, mirre en wierrook moeten plaats ruimen voor hotdogs met choucroute, braadworsten met ajuin of ketchup, glühwein en jenever en Kerstmis wordt vervangen door kermis.

Begrijp me niet verkeerd. Dat vertier en plezier is niet slecht, en ik wil mee genieten, zolang we de echte reden van onze feestvreugde niet vergeten.

De os is ook verloren gelopen. Moeten we nu blij zijn dat er hier nog zoveel ezels rondlopen?

(Foto: JGL3131-12/12/2005)

081214-JGL3131

Advertenties

Een gedachte over “22706 – EZELS

Reacties zijn gesloten.