696. IJSSCULPTUUR EN VAGEVUUR

De ‘garçon’ was uiterst kort van stof en nam de bestelling met duidelijke tegenzin op. Albert en Rosalientje kozen voor de ajuinsoep en als hoofdgerecht bestelde Rosalientje het stoofvlees en Albert had grote verwachtingen van de halve kip met sla. De prijzen waren redelijk maar toch niet echt goedkoop.

De man pootte zwijgend de twee kommen ajuinsoep op tafel, of wat er voor moest doorgaan. Het was smaakloos gekookt bruin water met enkele bruine slierten Methusalemajuin. Albert, wiens vader ooit nog oud-krijgsgevangene was, zei: “In de oorlog waren de Duitsers echte smeerlappen, maar die konden tenminste goede soep maken”. Ook Rosalientje vond het hier maar linke soep.

Toen het vervolg kwam schoten hen de negatieve superlatieven te kort.

Enkele brokjes opgewarmd stoofvlees kwamen duidelijk uit een blik en de kip van Albert dreef op een vieze plas vetwater. Een kwart voos tomaatje op de onfrisse sla had een vreemde bedorven smaak.

De veel te vette frieten waren toch nog te eten, maar van de kip kon enkel de buitenkant gegeten worden. Binnenin zag de kip nog roze.

De borden werden zwijgend ontruimd, zonder te vragen of het gesmaakt heeft, de rekening werd gebracht, en als Albert en Rosalientje weggingen was er geen dank u, noch een goede dag.

Volgens Albert kon de kok er niets aan doen dat de ober een onbehouwen onbeschofterik was, en de ober kon er niets aan doen dat de kok niet kon koken.

Nooit of te nimmer zullen Albert en Rosalientje nog een voet zetten in restaurant ‘Het Vagevuur’, Amandusstraat, Brugge.

De koffie, op ‘het Zand’, smaakte heerlijk.

Uiteindelijk toch nog tevreden over hun uitstap, vertrokken Albert en Rosalientje terug in een overvolle trein naar Antwerpen, met heel mooie herinneringen aan de fabelachtige ijssculptuur. Bekijk deze magie rondom Harry Potter op http://vanons.skynetblogs.be/archive-day/20090811

JL5071

Later hebben Albert en Rosalientje heerlijk gesmuld bij Tim en Jolien, in ‘De Kleine Wereld’ op de Vlasmarkt. Onze redactie schreef dan ook een Haiku die daar op de achterkant van de menukaart te lezen was en bij ons op http://gidsjoris.skynetblogs.be/archive-day/20090508.

Haiku 3

Advertenties