698 – AUTOLOZE ZONDAG

20 september 2009: Terwijl ze in Turkije, Nigeria en Singapore, uitbundig het einde van de Ramadan vieren, en de Israëlieten zich bezatten ter gelegenheid van ‘Nieuwjaarkezoete’, is het bij ons autoluwe zondag. Van de ‘Leien’ tot aan de Kaaien is het zelfs autoloze zondag.

GJ698-KZ100_2491

         Dag Mevrouwtje, nu is het rustig met die autoluwe zondag, nietwaar?

         Autoluw? Nou, we wisten het echt niet hoor.

         Niet erg hoor Mevrouwtje, niet iedereen heeft een paard op stal.

 

GJ698-KZ100_2492

 

Nonde, nonde, nonde, nu hebben we dat uitzonderlijke tafereel in onze, anders zo drukke stad, net gemist. Bij gebrek aan een digicorder kunnen we niet terugspoelen. Doorfietsen George, aan de volgende rode lichten knippen we ze. ‘Hé, wacht op mij!’

GJ698-KZ100_2493

En jawel hoor, hartelijk dank om eventjes stil te staan voor de foto. Vriendelijke mensen zijn dat zeg; ze nemen de tijd voor een sympathiek babbeltje. Ook Jacky de Russel is er bij, zie je hem ook? Als dat niet origineel is op een autoluwe zondag.

Van de twee stalen rossen, waarmee onze redactie gezegend is, hebben we het mooiste exemplaar van stal gehaald. Het weegt echter niet op tegenover de prachtige pony’s die hier braaf en stijlvol mee poseren.

 

GJ698-KZ100_5252

 

Als we ons niet vergissen is het thema op het land, ter zee en in de lucht.

Onze redactie kiest voor het laatste en gaat zich uitleven door met een collega liefst 12 keer de toren van de Sint-Jacobskerk te beklimmen en de zolders aan het publiek te tonen.

 

Ooit zetten we het op onze blog.

Et voilà, met ruim 10 weken vertraging!

 

Advertenties

3 gedachten over “698 – AUTOLOZE ZONDAG

  1. Beter laat dan nooit hè!
    En ‘singing in the rain’..??? hmmm…ook niet altijd hoor…maar inderdaad was het nu even wat extra serieus op m’n blog ja. Het kan niet altijd kermis zijn nietwaar…of autoluwe zondag! :-)))))
    Leuk je weer te lezen Joris!
    Groetjessssssssss!

    Like

Reacties zijn gesloten.