711. De indringer: waanzinnige aanval op uw zintuigen

Jaren zijn we weggebleven, ver weg van het perverse, provocerende en zenuwslopende ‘toneelhuis’. ‘Den Bourla’ bood voor ons enkel nog voldoening in de fraaie lounge en zo zal het blijven.

We hebben het dus toch nog eens geprobeerd en dat is goed voor één ding: hier is stof en slijk genoeg voor een rubriekje.

Je wordt als invité – iedereen kan nochtans de indringer zijn – letterlijk en tergend traag mishandeld. Om het kwartier zie je mensen die de zaal verlaten uit angst voor:

          gescheurde trommelvliezen

          verstikkende hoestbuien en rookvergiftiging met een smaak van verbranding

          netvlies beschadiging door goed gemikte verblinding

          maagomkering door bastrillingen die in geen enkele disco te evenaren zijn

          nog meer wansmakelijke kotspartijen.

Het beleefde applaus van een uitgedund publiek was dan ook uiterst matig uit compassie met de arme acteurs. Na enkele seconden en een buiging druipten ze af. Toen er toch nog drie mensen verdwaasd en verstrooid zachtjes in de handen bleven klappen kwamen ze vlug nog eventjes terug om nog eens te buigen, terwijl iedereen de vlucht nam, richting uitgang.

Dit was de avant-première van ‘de indringer’.

We geven geen linkje, zelfs geen foto. Of toch, het blijft een mooi gebouw!

Ben je masochist en heb je geen angst voor blijvende letsels, dan is dit echt iets voor u.

100311-Bourlaschouwburg

We hebben meer dan 15000 digitale foto’s genomen en stellen vast dat we er geen eentje van ‘den Bourla’ hebben. Dan maar eentje van het internet gepikt.

4 gedachten over “711. De indringer: waanzinnige aanval op uw zintuigen

 1. gelukkig is het een prachtig gebouw, dat heeft de avond duidelijk toch net die mooie noot gegeven die nodig was om geen nachtmerries te hebben…
  nog een fijn weekend!

  Like

 2. Ik weet genoeg .Daar ga ik dus niet naar kijken. Ik wil nog lang en gezond leven.
  Ik zal naar de buitenkant van die mooie gebouw kijken.

  Like

 3. en vind het inderdaad een prachtig gebouw…maar de acoustiek is dus naadje…of begrijp ik het verkeerd? Heel lang is dat in theater Kunstmin in Dordrecht ook een probleem geweest, maar daar schijnen ze het te hebben opgelost…nu nog een sponsor voor nieuwe stoeltjes..!! hahaha!
  Groetjesssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.