718. Haiku 15

100416-Haiku 15

Wordt (waarschijnlijk vandaag nog) verklaard op gidsjoris-actia – tag: ‘the making of’

15 gedachten over “718. Haiku 15

 1. voor de reactie. We zijn terug van Normandië. Eerst een 20-tal e-mails beantwoorden, deze namiddag gidsen in de monumentale St.-Jacobskerk, dan de foto’s op de computer, foto’s van Posenaers op ‘Vanons’, nog enkele beloofde foto’s doorzenden en bloggen!!!

  Like

 2. Heb ook een werkje van Posenaer, wat symbolistisch aandoend, wat zijn de themata van jouw Posenaers ?

  Vriendelijke groet

  Phil

  Like

 3. Zag op een andere website dat u 7 werken van Joseph Posenaer heeft. Wat zijn de voorstellingen hiervan? Zou eventueel wel geinteresseerd zijn.

  Like

 4. was ‘vogelen’ niet iets pikants in het Vlaams?…kan me voorstellen dat men dan overschakelt op het iets nettere Vogeltjesmarkt..heeft misschien niks met het Nederlands te maken, maar meer met kinderoortjes in de buurt..! hahahahaha!

  Like

 5. ik ben niet zo van het bellen…dan versta ik je vast niet! hahahahahahahahaaa! Nee dat laatste was een grapje..het eerste niet, ik hou echt niet van telefoneren, maar je mag me altijd mailen, ik heb een mailknopje op m’n blog. Mailadressen op het www zetten is niet zo handig heb ik altijd begrepen…is vragen om spam. Ik had je reaktie bij mij aan willen passen, maar zie dat het hier ook stond en je bent weg nu, dus dat had weinig nut.
  Als je terug bent zal ík waarschijnlijk voor een weekje weg zijn…maar mailen kan altijd!
  Groetjessssssss!

  Like

 6. hmm, aan de reacties te zien brengt taal toch een en ander teweeg… maar ze leeft en beweegt, gelukkig maar!
  fijn weekend

  Like

 7. spelling in voege trad, schreef ik progressief. En vatte dat nogal ruim op. Heden ten dage laat ik me evenwel leiden door ‘Het Groene Boekje’ en ‘Van Dale’. Maar af en toe ‘zondig’ ik wel eens, met woorden die er niet instaan. Uit de spreektaal, of zelf verzonnen 🙂

  Prettige vrijdag, Joris!

  Groetjes

  Like

 8. en… die dialecten geven een extra rijkdom en eigenheid. Ik hou er wel van.
  We vertrekken nu naar Normandië en dan vliegen we er weer in hoor. Daarna wil ik wel eens graag naar MizzD bellen om haar uit te nodigen in Antwerpen met een paar andere bloggers. Uitzonderlijk geef ik hier dan ook mijn e-mailadres: gidsjoris@gmail.com . Voor een antwoordje moet je nu wel een weekje wachten.

  Like

 9. Ben Crabbé doet graag populair..maar zijn ‘r’ is niet de ‘r’ van álle Nederlanders hoor…ik spreek ‘m ook niet uit op die manier…dat is meer de ‘r’ uit stadsdialecten ( Rotterdam heeft bv. een heel speciale uitspraak van de r…soms als j soms als g en soms slaan ze hem gewoon helemaal over) en van de rich happy few! ( zoals de kindertjes uit ’t Gooi die altijd uitgekozen worden om de liedjes van KinderenvoorKinderen te zingen…wij liggen dan óók dubbel om die bekakte woojdjes hooj! 🙂 ) Gewone Nederlandse mensen spreken de ‘r’ gewoon uit als de rollende letter zoals ie bedoeld is. 🙂

  Like

 10. ik ben blij met de mening van MizzD. Wij zijn zo een beetje opgevoed in de ‘wijsheid’ dat de taal die we in onze kindertijd spraken de enige juiste is. Toch merk ik een evolutie: Wij gingen naar de ‘Vogelenmarkt’, en nu zijn er veel Antwerpenaren die het zoals onze Noorderburen de ‘Vogeltjesmarkt’ zijn gaan noemen. Ik krijg het pas echt op mijn heupen dat onze Ben Crabbé het over ‘spojt’ heeft in plaats van ‘sport’. Wat is er mis met een R? Als onze Noorderburen dat doen heb ik er niets tegen, zij zijn dat zo gewoon, het gaat hen best af. Maar wij kunnen maar best onze eigenheid bewaren.

  Like

 11. zo zie je dat het niet altijd even duidelijk is waar een dichter heen wil met zijn gedicht! 🙂
  De Dikke Van Dale is het Groot Nederlands Woordenboek…ik vind het niet vreemd dat typisch Vlaamse uitdrukkingen hier apart vermeld worden…als het een VlaamsWoordenboek was zou het wat anders zijn hè! 🙂 Het wordt nog steeds vermeld, dus een feitelijke verarming is het niet ( het verdwijnt niet, maar wordt juist extra vermeld) en bovendien lijkt me dat denigrerende meer in jouw ogen en hart te zitten dan dat het zo bedoeld is…het lijkt me van belang dat de oorsprong van bepaalde woorden die niet gebruikelijk zijn in het Nederlandse taalgebruik aangemerkt worden…als woorden uit het Engels e.d. komen staat het er ook bij volgens mij.
  Hmm..misschien druk ik me niet helemaal helder uit, maar ik heb in ieder geval nooit het idee gehad dat er denigrerend gedaan wordt over de Vlaamse taal, niet bij ons in ieder geval. Heb andersom wel vaak kritiek ( van Vlamingen) gekregen op van oorsprong Franse woorden die in het Nederlands helemaal zijn ingeburgerd ( als rotonde en s.v.p. bijvoorbeeld)..als zou dat geen Nederlands zijn…maar die woorden gebruiken we hier al vanuit de tijd dat de lage landen nog gebukt gingen onder het Franse juk. Een taal leeft…er komen steeds weer woorden bij en er verdwijnen er ook weer…maar daar heeft die vermelding in de Dikke Van Dale over dat Belgisch-Nederlands niks mee van doen.
  Groetjessss!

  Like

 12. Het is bedoeld als een reactie tegen het afzonderen van ‘BelgischNederlands’ in ‘den Dikke Van Dale’. Ik ervaar dat als taalverarming (verloedering) en denigrerend voor de Vlamingen die door de eeuwen heen voor hun taal hebben moeten vechten.

  Like

 13. oh er zijn veel manieren om te vloeken :flink stampen met je voeten en bonzen met je vuisten. Dat lucht meer op dan woorden.

  Like

 14. maar echt vloeken doe ik zelden..wel eens een halve als ‘verdikke’…maar meestal alleen als ik boos ben..en gefrustreerd hahahahaa!
  Groetjesssssssss!

  Like

Reacties zijn gesloten.