178 – Verklaring X’tus

01-2011.jpgJaja, jullie hebben gelijk: een kerstman op zijn kop, twaalf eendjes, een gordijn achter een zee van blauwe lijnen … Een woordje uitleg bij ons kerst- en nieuwjaarskaartje is hier misschien wel op zijn plaats.

Ieder jaar, als mijn lieve halve trouwboek vraagt om haar vriend, de kerstman, aan het balkon op te hangen, neem ik dat graag een beetje letterlijk.

Herinner u hoe ik mij telkens kan uitleven met die Amerikaanse verbasterde Sinterklaas (klik hier voor gidsjoris: die onnozelaar is er weer – 12/12/2007).

Hij is hier via de Skandinavische landen binnengesmokkeld door Coca-cola (*1).

Dit jaar heb ik onze indringer met zijn poep naar de mensen gehangen, maar ten huize van Gidsjoris pakte dat geen verf. Dus hebben we hem maar met zijn knikker naar beneden geflipt.

 

Als volleerde apostelen melden de twaalf kwakjes ons de blijde komst van ons eerste kleinkind Bo-Lowie. We houden hem voorlopig nog achter het gordijn in de heerlijke privésfeer.

 

Onze kwakjes varen lustig verder door 2011, liefdevol op weg naar de voortzetting van ons blij geluk, bestemming Ethiopië.

 

(*1) Christoffel Columbus, die in 1492 het Noorden was kwijtgeraakt, ontdekte per toeval Amerika en vanaf dan was het ginder naar de knoppen.

St.-Nicolaas wordt daar Santa Claus genoemd en die Amerikanen gaan later de brave man in verband brengen met het kerstgebeuren.

Geleidelijk komt Santa Claus, met een flesje cola in zijn pollen, afgezakt naar de Scandinavische landen. Ginder ver steken ze een slee onder zijn zitvlak en die slee laten ze dan voorttrekken door een rendier. Uiteindelijk komt hij bij ons terecht als de kerstman.

Ons kerstmannetje is dus een door de Amerikanen verbasterde Sinterklaas.

(gidsjoris december 2005)

Advertenties

2 gedachten over “178 – Verklaring X’tus

 1. Yep, eerlijke commentaar van MizzD, ‘I like it’. Het moet inderdaad leuk blijven.
  In mijn ogen is de kerstman plezierige kitsch en niet iedereen moet denken zoals ik. Toch is het een helaasheid dat steeds minder mensen de ware verhalen kennen.
  Wie kent er nog de ware toedracht van onnozele kinderen?

  Like

 2. Ach ja…die kerstman heeft natuurlijk niks met kerst te maken…maar dat heeft de boom óók niet…en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Is niet alleen de schuld van de Amerikanen hè..ook van de kerkvorsten vroeger die alles graag een beetje op één grote hoop gooiden omdat de ‘heidenen’ de feesten die ze vierden dan toch konden vieren maar dan kon de kerk er iets gelovigs aanhangen. 😛
  Maar wat maakt het uit wát we precies vieren en wie daarbij op komen draven ( al zijn het maar apostelen in de vorm van badeendjes bijv. ! :P)…láten we alsjeblieft nog wat te vieren houden, het leven is vaak al saai en triest genoeg! :-)))
  Groetjesss!

  Like

Reacties zijn gesloten.