179: Onschuldige kinderen

JGL2912B-3816341765.jpgIn Vlaanderen noemen we het vandaag Allerkinderendag, wij kennen het beter als de feestdag (?) van de Onnozele kinderen.

In onze korte broekperiode werd de folkloristische traditie gerespecteerd, dat de jongste in het gezin die dag de baas mocht spelen. Geen beste dag dus voor mijn broers.

Onnozele kinderen refereert naar de massamoord van onschuldige kinderen, door de egoïstische keizer Herodes.

In 2005 schreven we een gedichtje over onschuldige kinderen die het slachtoffer zijn van gewetenloze smerige mensen zoals nu weer die gruwelijke vieze ex-bisschop.

(klik op de foto voor dit gedicht)

 

Advertenties

Een gedachte over “179: Onschuldige kinderen

  1. Ach nee…dit verhaal kende ik niet vóórdat ik ging bloggen…ben compleet niet-gelovig opgevoed en kan me dit ook niet meer herinneren van de godsdienstles die we in de zesde klas een uurtje per week kregen op de openbare school die wij bezochten..maar daar kan ik me sowieso niet zo heel veel meer van herinneren hoor aha!
    Dat gedicht van jou is al van 2005…we zijn alweer 5 jaar verder en dit jaar was toch wel het jaar van de grote ‘schoonmaak’ binnen de kerk wat betreft misbruik van kinderen…bah toch niet te geloven dat zo’n instelling dat soort praktijken zólang en dus nog véééééél langer onder de hoed gehouden heeft.
    Groetjess!

    Like

Reacties zijn gesloten.