759. Masmosterd

Druon Antigoon (E16H1), volgens de Antwerpse legende verslagen door de handamputerende  Romeinse soldaat Silvius Brabo, pronkt in ons Mas naast Palas Athena (E18),  de Griekse godin van de kunst, het handwerk, de ambachten en de wetenschappen. Zij is in volle wapenuitrusting ui t gigantische kop van Zeus gekropen.

Deze schutsgodin van Athene heeft een Romeinse tegenhangster: Minerva, of Minerva Medica, beschermster van de artsen. Minerva staat dan wat verder op vier wielen onder de schijnwerpers van het Mas en is bij ons te bekijken op ‘Zielspiegel’ (nr.22).

 

Slide02.jpg

Na anderhalf jaar restauratie verhuisden de hoofden ooit van het Steen naar het Volksmuseum en nu dus in het Mas, onze onuitputtelijke inspiratiebron.

Tijdens de restauratie duikelde er papier-maché, een houtsnede met datum 1534, triplex, glasvezel, balatum en tot overmaat van ramp heel erg veel lijm op.

Advertenties

12 gedachten over “759. Masmosterd

 1. Het Mas…daar moet ik nog eens heen! hehe…maar zoals altijd heb ik tijd tekort!
  Goh…toen ik vroeger peuterleidster was had ik een Martin Everts in de groep…een jochie van 3 dus…dit zou toch niet…! :-)))
  Groetjesss!

  Like

 2. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor de rondleiding die ik gisteren 30-06-2011 kreeg in Kathedraal van Antwerpen. Het was geweldig, bedankt voor uw tijd! Met vriendelijke groet, Martin Everts

  Like

 3. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor de rondleiding de ik gisteren 30-06-2011 kreeg in Kathedraal van Antwerpen. Het was geweldig, bedankt voor uw tijd! Met vriendelijke groet, Martin Everts

  Like

 4. Gidsjoris goede middag…
  ze vertonen in het MAS een mengelmoes en verkeken eens te meer unieke kansen om bestaande musea volledig tot hun recht te laten komen, zoals Het Steen, Volksmuseum, enz . ! Gelijk hebt ge ! Fijne groetjes :-))pepino

  Like

 5. Na even door je interessante blog te zijn gewandeld moet ik het volgende nog kwijt,door per toeval eens in die beginpagina te belanden stel ik vast dat het niet lukt wanneer ik post in een andere categorie komen blijkbaar alle foto’s toch in fotografie terecht,enige technische uitleg zou welkom zijn als je een oplossing weet.Ik dacht dat het probleem was opgelost maar zie dat dit niet waar is.Momenteel ben ik bezig alle foto’s zo snel mogelijk van de 1oookm ten voordele van de deelnemers op mijn blog te plaatsen en aangezien dit over circa 1500 foto’s gaat zou ik blij zijn met een oplossing .Een suggestie laat mij dan iets weten.

  Like

 6. Bedankt voor je bezoekje. Wat tax-on-web betreft heb ik ook een tijd getwijfeld maar ondertussen is dit nu het tweede jaar dat ik het gebruik voor onszelf en mijn moeder en zonder problemen. Mijn schoonmama is dit jaar in de categorie “automatisch ingevuld” terecht gekomen, gemakkelijk, maar sommige codes zijn niet controleerbaar. In de kinderschoenen waarschijnlijk.
  Succes met al je blogjes.
  Lieve groeten.

  Like

 7. De tentoonstellingen moeten we nog doen maar één van de volgende weken maar in het Mas zijn we verleden week wel al tot boven geweest. We mogen er terecht fier op zijn hé! 🙂

  Like

 8. Hallo naamgenoot,
  Bedankt voor je bezoek en de lovende commentaar. Tja vier blogs onderhouden vergt natuurlijk wat inspiratie, maar vooral veel tijd en energie. Hopelijk vind je ook genoeg voldoening met de verkregen respons, alhoewel natuurlijk, het moet gezegd, bloggen doe je in de eerste plaats voor jezelf. Alvast succes met de nieuwkomer…

  Like

 9. bedankt voor je bezoekje aan mijn blog…
  je bent wel een bezige bij, met vier blogs…
  wat mezelf betreft, kom ik hier zeker terug…
  groeten !

  Like

 10. Eerst en vooral ga ik je bedanken met jouw bezoekje aan mijn blog!
  Ik heb hier eens even rondgeneusd, amai jij moet veel energie bezitten om 4 blogs bij te houden, chapeau man, ik zie dat je ook al bij ons in de geburen geweest zijn voor je wandelingen, wij zijn van Herselt! nog veel succes verder en tot blogs!
  groetjes van Dominic

  Like

Reacties zijn gesloten.