217. HALLO DIRK

Joris,

 

Ik volg jouw blogs al een hele tijd. En ik apprecieer de eigen stijl van iedere blog. Ik vind dat je de VIB-titel zeker verdiend heb. Daar moet volgens mij heel wat tijd inkruipen… Toch wacht ik nog altijd op de volgende “kathedraalsprokkel”…

Hallo Dirk,

131104-124828.JPGBen aan stukje 68 bezig: leven in de crypte.

Er zijn 2 details waar ik niet zeker van ben, en het komt er pas in als ik zeker ben.

R.M. heeft ooit gezegd (en/of geschreven) dat de kanunniken van de St.-Michielsabdij, na het bezoek van Norbertus in 1124, de romaanse kerk gebouwd (of verbouwd?) hebben. Nu lees ik dat de drie-lobbige muur van het hoofdaltaar dateert van 1115 (#).

Ook wil ik nog eens kijken of die Romeinse dakpannen er nog inzitten. Ik krijg de indruk dat men die er heeft uit-gerestaureerd, maar ik wil me niet vergissen.

Komt er bij dat onze lieve kleinkinderen gulzig aan mijn tijd knabbelen.

Gisteren heb ik eigenhandig met de koster die lelijke icoon in de Caroluskerk weggepakt van het hoofdaltaar. Weegt dat ding zwaar zeg!

En … Ryckelyck A moet gewoon nog verder uitgetikt worden. De basis wordt uw tekst + de oeroude gids van George V.C. + Antwerpse bouwkunst door de eeuwen heen + mijn cursussen stadsgids van de betreurde Linda Van Langendonck en de verfrissende geschiedenislessen van Jef Vrelust, overgoten met een eigen-bereid sausje van eigen huis. 

Alle linkjes zijn aangeduid, maar eerst een badje, dan naar de kapper en … oh ja, ik moet nog soep maken, want de champignons liggen al drie dagen in de ijskast …

Tiens, nu heb ik weer een rubriekje voor Gidsjoris-actua. Ik zet het er vandaag nog op, … na de soep.

 

 

Foto: 131104-124828

8 gedachten over “217. HALLO DIRK

 1. Niet te geloven.. zie ik ineens dat ikzelf ook tot VIB ‘bevorderd’ ben.. ja hoor.. als je aan de provider laat weten dat je dat discriminatie vindt, bombarderen ze je gewoon zelf ook tot VIB.. belachelijk.

  Like

 2. Nou mooi.. wie wat bewaart die heeft wat hè! 😉
  Btw.. bepaalde Dirk of je nu een VIB bent.. of was je dat al? Ik heb in de loop der jaren teveel kritiek gehad op onze blogprovider.. dan word je nooit een VIB, zelfs al was het opbouwende kritiek met alleen maar oog voor een beter bloggebruik! 😉

  Like

 3. Hahahaha, zo zie je maar, Het is een leuk postje geworden en hopelijk heeft de soep gesmaakt… 🙂
  We zijn mee met Dirk in afwachting van hetgeen nog komen gaat !
  Groetje Joris … 🙂 !

  Like

 4. Joris, ik ben in blijde verwachting van het Ryckelyck A boeleke – en hopelijk nog veel verrassende blogtekstjes…

  Like

Reacties zijn gesloten.