783. SINTERKLAASSTORM

Mijn lieve halve trouwboek was gisteren getuige van een gewapende overval. Of het nu echte wapens waren of nep, het doet er niet toe. Maar ik ben heel fier hoe perfect en verstandig zij dit ondergaan heeft, zonder enige paniek.

Dit is wat zij er zelf over schrijft:

 

131024-151124B.JPGHet moet je maar overkomen en dit tweemaal op 6 december St.-Niklaas, de eerste maal in 2004, je handtas afgerukt en alles kwijt en gisteren om 4 uur in de Damart winkel in Merksem.

Je komt binnen en wordt zacht verzocht mee te gaan met een man met bivakmuts naar het pashokje waar zich al drie dames bevonden. Eerst denk je: dit is een grap, maar dan besef je vlug: hier klopt iets niet. Ruim dikke 10 minuten sta je daar angstig en muisstil, onder bewaking. ‘Ge moogt gerust zijn’ zei de bivakmuts, terwijl een tweede individu de dame van de winkel dwingt om de kassa en de kluis open te maken. De dame haar mond wordt volledig afgeplakt. Na enkele minuten verlaten de dieven heel stilletjes de winkel en rijden weg met gierende banden. De telefoon van de winkel werd ook gesaboteerd.

Iemand heeft dan toch de politie kunnen verwittigen en binnen de 5 minuten was de combi er en 2 politiewagens. Je zit dan zeker een 20-tal minuten in de combi om een zo goed mogelijke verklaring af te leggen van wat je hebt gezien en gehoord.

In de toekomst: beter thuis blijven op 6 december.

 

Dank u Sinterklaasje omdat het goed is afgelopen, maar twee keer is meer dan genoeg.

 

Foto: St.-Niklaas op een glasraam in de Kathedraal van Antwerpen – 131024-151124B

Advertenties

4 gedachten over “783. SINTERKLAASSTORM

 1. Ongelofelijk maar het gebeurt nu blijkbaar elke dag minstens 1
  keer in België.
  Zaterdag in een apotheek bij ons achter de hoek. Gelukkig reed er op hetzelfde moment een politiepatrouille op de fiets voorbij waardoor de “groep minderjarigen” het hazenpad koos.
  Ik vraag me af of we hieraan wel “moeten” wennen zoals vele mensen zeggen.
  Verwen je vrouwtje maar een beetje extra want dit kruipt niet in je kouwe kleren hoor !!
  Lieve groetjes.

  Like

 2. Getsie.. dat lijkt me toch wel bijzonder beangstigend om mee te maken hoor.. ik moet er niet aan denken! Geef je vrouw maar een extra stevige knuffel!
  Wél heel toevallig dat het beide keren op diezelfde datum gebeurde zeg!
  Groetjesss!

  Like

Reacties zijn gesloten.