801. Trap naar wijsheid

Wie weet volgende ???

Sint-Carolus Borromeüskerk had oorspronkelijk 7 trappen aan de voorgevel … nu nog 3.

Dit komt door de ophoging van het Hendrik Conscienceplein (en een groot deel van Antwerpen) tegen het steeds maar stijgende water van de Schelde.

Heeft iemand een idee wanneer deze ophoging gebeurde ?

Met dank

Martin Heyligen

 

140212.jpg

Boeiende vraag Martin,

ik denk dat het mogelijk in fasen is gebeurd (vb. in de Kathedraal: 3x verhoogd als ik me goed herinner … ik was er wel niet bij). Het is zeker terug te vinden maar al mijn aandacht gaat momenteel naar ander (Antwerps) onderzoek. Mocht ik het antwoord vinden, ben jij de eerste aan wie ik het vertel.

Als je het OK vindt, dan zet ik de vraag op mijn blog.

Groetjes,

Joris

 

H. Conscienceplein: foto Cabo 130718-124034

13 gedachten over “801. Trap naar wijsheid

 1. Haha.. die fout heb ik meer gemaakt.. ik bedoelde dus dat ík er wat foto’s van geplaatst heb.. ik zou niet dúrven anderen te zeggen wat ze moeten doen hoor! 🙂
  Maar je was er zó lang niet dat je er naar zou moeten zoeken in m’n archief om ze nog te kunnen zien hahahaha.
  (mocht je dat willen: ik denk dat ze er zo rond de 24e februari op te zien waren)
  Succes met je rondleiding!!
  Groetjesss.

  Like

 2. oeijoeijoeijoeijoei,
  Sorry voor de schandaleuze verwaarlozing, lieve bezoekers. Ik ben bijna full-time bezig aan de uitwerking van mijn rondleiding ‘Ryckelyck Antwerpen’ door de eeuwen (RA).
  Volgende week kom ik hier terug voor een beetje meer regelmaat en wat foto’s van die prachtige kerk voor onze lieve MizzD!
  Morgen woensdag 5 maart doen we de schilderijwissel, donderdag een ganse dag gratis gidsen, dan RA afwerken, dan een proef-rondleiding met Dirk en met mijn halve trouwboek. Tot volgende week!

  Like

 3. Ik zou het niet weten , misschien ga ik dagelijk eens googlelen want zo kom je wel veel te weten, alhoewel je zegt dat er moeilijk het juiste antwoord te vinden is … maar wie weet er is een spreekwoord dat zegt ‘wie zoekt die vindt’

  Like

 4. Ik heb geen idee Joris, hopelijk kan iemand je helpen met het antwoord.
  Nu maar te hopen dat zo’n ophoging niet nog eens moet gebeuren, want dan wordt het een gelijkvloers 🙂
  Leuke foto!
  Nog een fijne dag,
  groetjes, Vanessa

  Like

 5. Voor zulke vragen vinden we zelden het juiste antwoord op het internet, zeker de info op Wikipedia is dikwijls onbetrouwbaar. Maar toch, Google doet echt zijn best, zij willen alle oude boeken van de wereld digitaliseren voor e-books, en daar ga ik veel plezier van hebben.

  Like

Reacties zijn gesloten.