53. ZOTTE MAANDAG

REDACTIE-AGENDA (menu boven): AANGEPAST 9/1/2017

actua

Het was weer lekker, … ons traditioneel worstenbrood en de alternatieve appelbollen.
Oei, vergeten? Geen nood, morgen verkopen ze die ook nog. Dan is het blikken dinsdag, maar dat vertellen wij u morgen wel. Eerst het verhaal van ‘verloren maandag’. We vissen het terug op, uit onze visvijver van onze blog op het Seniorennet.

In de middeleeuwen kennen de ambachtslieden geen vakantie, laat staan dubbel betaald. Eén dag krijgen ze wel: verloren maandag.

Dat verhaal hangt met haken en ogen aaneen omdat er teveel versies en beweringen zijn en onze redactie mankeert hier enkele historische bronnen:

– Vleesresten zouden gehakt, gemalen en tot worsten gerold worden en voorzien van een bladerdeeg.

– De gilden houden hun jaarlijkse vreetpartij en er wordt gezopen lijk de beesten.

– Andere bronnen melden dat iedereen aan een dag rust toe is na de uitspattingen van de voorbije dagen en dat het voor de katers verzamelen geblazen is om te ‘verdwijnselen’. Sorry, we blijven betoverd door de verhalen van Harry Potter.

Hoe dan ook, zo een verlofdag moet gevierd worden. Na de worstenbroden laat men zich dus terug vollopen met Koninkjes, pintjes en jenevers. Het lampetten gaat door tot de late uurtjes met de logische gevolgen voor de reeds begonnen dinsdag. Deze dinsdag wordt dan blikken dinsdag genoemd. Zo kunnen we blijven doorgaan natuurlijk. Maar morgen vertellen we verder!

Foto-productie 060108 – Koetjes: Dat van die worsten vinden de koetjes maar niets, die hebben zo te zien wat anders te doen. De vegetariërs willen geen lijken in zich, daarom zijn er voor de gevoelige mensen appelbollen voorzien. Smakelijk!

Advertenties

7 gedachten over “53. ZOTTE MAANDAG

  1. Bij SD Worx in A’pen zorgde een worstenbroodje in een microgolf voor een dusdanige rookontwikkeling dat gans het gebouw geëvacueerd werd.
    Leuk verhaal, heb dit nog wel ergens gelezen.
    Smakelijk, zou ik zeggen.
    Ik verdwijnsel straks richting Brussel.

    Like

Reacties zijn gesloten.