83. OVER FOREST GUMP EN DE SMILEYS

vanons

In 2006 probeerde het Amerikaanse Wal-Mart, de grootste supermarktketen van de wereld, om de rechten voor de Smileys in de VS te verkrijgen. Het mislukte omdat Franklin Loufrani en Smiley World dat niet zagen zitten. Terecht natuurlijk.

Nog langer geleden, in 1994, toonde Tom Hanks, in de geniale en grappige film  ‘Forest Gump’, hoe hij zogezegd de smileys had uitgevonden.

En nog langer geleden, in 1987 (klikfoto): onze eenmansredactie legt de laatste ‘chart’ van zijn voordracht uit, aan de deelnemers van de ‘Cadam* User Exchange conference’.

©Klikfoto: JL4968 (eigen ontwerp met Cadam*)

* Cadam was het ontwerpsysteem van Lockheed, geschreven voor IBM.

Redactie-agenda aangepast op 20 maart 2017.

Advertenties

14 gedachten over “83. OVER FOREST GUMP EN DE SMILEYS

 1. Goede morgen Joris en een even goed weekend gewenst.
  Ooit heb ik nog enkele lessen gevolgd in het CAD-systeem maar heel veel wijzer ben ik er niet door geworden. Je moet het goed onderhouden en dagelijks gebruiken wil je er voordeel uit halen…

  Like

 2. Goede morgen Joris. Hihi, je hebt ergens wel gelijk dat je bij het zien van een bak piranha’s aan Erdogan denkt. Maar wat bedoel je er mee om een paar koppen licht aan te passen? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar!

  Like

 3. Oh.. beetje technische uitleg geeft niks.. denk dat vriendlief het allemaal zal begrijpen.. hij is de cad-engineer op z’n werk hehe.

  Like

 4. @Pieterbie: Ik heb die plezierige film onlangs nog eens terug gezien en toen ik de scène met de smileys terug zag dacht ik terug aan de periode dat ik overal mocht gaan vertellen hoe ik CADAM had geïmplementeerd op Alcatel Bell.

  Like

 5. Cadam is het merknaam van IBM, voor hun CAD-systeem (Computer Aided Design’, of het ontwerpen met de computer. Men ging dus tekenen (ontwerpen) met de computer.
  CAM (Computer Aided Manufacturing): Als men in 3D gaat tekenen (x-y-z),kan men deze coördinaten gebruiken voor computer gestuurde machines (het begin van de robots). Men gaat dus het ontwerp maken met daar de te gebruiken grondstof aan toe te voegen.
  CAE betekend Computer Aided Engineering.
  Sorry voor de technische uitleg, maar dat was een van de projecten die ik moest leiden om dit allemaal in te voeren in Alcatel Bell.

  Like

 6. Goede morgen Joris. Een interessant stukje, ik heb weer wat bijgeleerd, bedankt.
  Forest Gump was een schitterende film en jouw voordracht zal dat ook wel geweest zijn!

  Like

 7. Héél toevallig open ik mijn blog overmorgen met een smiley.. omdat ik die tegen kwam in het plaveisel waar ik op wandelde. De betreffende scène in de film Forest Gump kan ik mij nog herinneren.. maar wat een Cadam is.. geen flauw idee!
  Groetjesss!

  Like

Reacties zijn gesloten.