119. ROSALIENTJE EN DE KONING

actua, Rosalientje

Acht dagen geleden gaf onze weledelgeboren koning een toespraak aan het gewone volk, ter gelegenheid van onze nationale feestdag. Onze halve trouwboek was daar echt niet goed van:

– ‘zou je dat niet eens op je blog zetten? Koning Filip vraagt aan de bevolking om met onze buren te praten; maar … heeft hij wel buren? Ik dacht het niet hé.

Zijn kasteel en die tuinen, waar hij een heel groot deel niet van gebruikt, zijn totaal afgesloten voor het publiek. Dus … geen contact, … met niemand.

Het zou een mooie geste zijn mocht hij uit zichzelf een deel van zijn gigantisch domein, openstellen voor het publiek. Dan kan hij zelf ook eens een klapje gaan doen met die wandelaars in zijn koninklijke domeinen.’

Met deze hebben we een superlieve redactrice bij op onze eenmansredactie. Zij wordt onze chef ‘Actua, archieven, documentatie, reisverslagen, orde, discipline, regelmaat, netheid en neteligheid’.

© Klikfoto prod.: 170501-165536-4391-5429-5430: onze redactie

Advertenties

14 gedachten over “119. ROSALIENTJE EN DE KONING

 1. Awel zo dacht ik er ook over, wat komt hij ons de les lezen. Hij gaat uit eten, rijkelijk bediend en dan moeten wij plots met onze buren praten. Begin bij jezelf dacht ik. Niet dat ik met mijn buren niet wil praten maar hoor wie het zegt!

  Like

 2. Haha, zo had ik het nog niet bekeken, mooie gedachtekronkels, en nog waar ook.
  zij mogen gerust ook meer openstaan voor het ‘gewone volkje’

  Like

 3. #Dirk:Je slaat de nagel op de kop. Waar is de tijd van Koning Boudewijn die met zijn VW zoiets gedaan heeft.
  Toch blijft het een andere wereld.

  Like

 4. Hij is onlangs eens bij een Marokkaanse familie op bezoek geweest, het is al een (politiek correct) begin 🙂
  Moest hij nu onverwachts ergens bij gewone mensen op bezoek komen, dat zou pas straf zijn hé ! Maar ja, die mens leeft in een andere wereld dan wij …

  Like

 5. Maar oranjegekte heeft toch meer met voetbal te maken dan met het koningshuis hor hahaha. Ik zit nu lekker naar het oranje vrouwen elftal te kijken dat al 2-0 voorstaat op Zweden! Hup Holland Hup! 😉

  Like

 6. Ja, jullie hebben er toch wat meer aan denk ik dan. Ik bewonder staaeds die ‘oranjegekte’. Ik vind er niets verkeerd aan om eens lekker uit de bol te gaan.

  Like

 7. Jaaa.. die vorsten kunnen dat aardig zeggen.. maar ondertussen hoeven ze zelf met niémand rekening te houden inderdaad! Die van ons begeeft zich nog weleens tussen het ‘plebs’.. zijn vrouw ook.. en de hele koninklijke familie steekt op vrijwilligersdag een handje toe, wat ik wel kan waarderen, want ze doen echt niet de minste klusjes hoor! Maar zo één keer per jaar wil iederéén dat ook wel doen hé..! 😉
  Groetjesss!

  Like

 8. En ik geef Rosalientje volmondig gelijk ! Ik had het genoegen om in een klein stukje ervan te kunnen wandelen ( bij bezoek aan de serres) Ik had echt zin om daar eens een grote wandeling e kunnen maken!

  Like

Reacties zijn gesloten.