135. SPIRIT IS TERUG

Dia1.JPG

– Awel, wadist jong, wat zijt ge daar nu weer aan ’t doen? Dat is nu al meer dan 6000 keer dat ge een ‘freecelleke’ doet, en evenveel keer gewonnen. Wordt gij dat dan nooit beu? Hebt ge niks beters te doen?

– Ha Spirit, ik heb lang op u gewacht hé maat, maar blij dat ge terug zijt hoor. En OK, dat is nu al een maand dat ge mij, via mijn bureablad, verwijtend zit aan te kijken.

’t Is al goed, ik maak straks nog mijn boodschappenlijst voor ‘den Aldi’, ik doe deze namiddag nog met enkele collega’s de wereldberoemde schilderijwissel, donderdag nog maar eens gidsen in CaBo (St.-Carolus Borromeüskerk), dan naar Sandie de haarkapster, verder naar Vosselaar op schok met onze jongste zoon Tom, lieve schoondochter Katrien, Jesse-Bob en Emme-Rahel, onze schattige kleinkinderen, vervolgens naar de Kipdorpbrug, tussendoor nog vlug dit logje posten en dan vlieg ik er hier terug in.

– Laat dat vliegen maar aan mij over Georges, en probeer straks de naam van uw Rosalientje eens juist te schrijven op Zielspiegel.

Ik ben nog niet overal geweest, maar op Seniorennet hebben ze gevraagd of gij zelf eens wilt langskomen. Ze zijn daar kwaad omdat ge die spreuken van de Bond Zonder Naam op gidsjoris.skynetblogs.be hebt gezet in plaats van op blog.seniorennet.be/gidsjoris.

– Goed dan, ik zal daar mijn eindwerk voor stadsgids in deeltjes op zetten, sopt gij dan maar uwen poot in de inktpot van die Geestige Heiligen, Vanons en onze actuablog, want die zijn ook nog geen klein beetje benadeeld. Oh ja Spirit, … ik ben blij, … dat gij … in mijn team zit.

– Zolang ge mij maar niet afjaagt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik blij ben met mijne naam, best geschikt voor een feniks. Vraag eens aan Hans of hij mijn lijflied wil spelen.

Tot zover de conversatie met Spirit, mijn lieve dappere feniks. Ondertussen was de schilderijwissel in Cabo weer eens een formidabel succes, heeft RoSalientje haar keuze gemaakt voor de spreuk van week 02, hebben we de Lidl bijna leeg gekocht, nog eens onthaalgids gespeeld in Cabo, en heeft Sandi mij netjes kortgeknipt, hebben we een zalig dagje uit geweest in Vosselaar en aan de Kipdorpbrug een onvoorstelbaar interessante privé-rondleiding gekregen van onze stadsarcheologe Karen Minsaer.

Tot morgen…

11 gedachten over “135. SPIRIT IS TERUG

 1. Goede morgen Joris.
  Oei ik kende dit logje niet en loop hier dus een beetje verloren. Maar zoals jij het beschrijft ben je beslist bij dat je Spirit er terug is. Blijft nog de vraag: over wie of wat heb jij het toch hihi?

  Like

 2. #MizzD: Dank u hoor. Uw comments zijn altijd rechtdoor, doen me dikwijls nadenken en ik heb daar wel veel aan. Eerlijkheid boven alles hé. Ik geloof er in, maar kan niet van iedereen verlangen dat ze hetzelfde denken als ik, en dat is maar goed ook.

  Like

 3. #MizzD: ieder zijn ding hé. Natuurlijk is het best mogelijk. Mijn logjes zijn dan ook allemaal niet zo eeuwig lang. 8 blogjes onderhouden is evenveel werk dan 3 bladzijden per dag schrijven.
  Het zal wel wennen. Het is als vijf talen spreken; niet zo indrukwekkend, als je ze iedere donderdag een beetje kan bijhouden.
  Zoals ik al schreef, tegen 15/10/2018 loopt het gesmeerd. Op een uurtje kan je gemakkelijk 8 rubriekjes maken. De 3 laatste rubriekjes waren geprogrammeerd en dat van morgen ook. Ik ben daar 1 uur aan bezig geweest. Een aantal blogs zullen vervolgverhalen zijn, waar ik er gemakkelijk een 10-tal in een keer kan maken.
  Groetjes,
  Joris, van de multischizofrene eenmansredactie (haha)

  Like

 4. Ik bespeur hier iets van een gespleten persoonlijkheid.. moet ik me zorgen maken? 😛
  Enfin.. je maakt het jezelf veel te moeilijk.. dat schreef ik in het verleden wel vaker.. al die ballen die je in de lucht moet zien te houden als een soort van jongleur.. ik word al moe als ik het lees. Waar moet een mens de tijd vandaan halen zóveel blogs bij te houden?? dat lukt dus niet, met of zonder Spirit.
  Ik wens je succes.. je zult het nodig hebben.
  Groetjesss!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.