1453. HERBOREN FENIKS

180416

Niet alleen onze Feniks kan hier, in de schaduw van het surrealisme, zijn ei kwijt.

Onze multischizofrene eenmansredactie mag hier zijn kunst- en cultuurinspiratiemosterdpotlepeltjes uitkappen en u oversauzen met afgewerkte reeksen zoals: ‘de Kathedraal in 100 stukjes’, Cabotskes van de St.-Carolus Borromeüskerk, het eindwerk van uw dienaar over het Conscienceplein, een eindeloze verzameling tetramorfen, ongeloofwaardige en geloofwaardige heiligenlevens, poëzie-bevliegingen in blauwe hagen en dergelijke meer.

Dit alles en nog gigantisch veel meer riskeert een smakelijke hutsepot van geschifte humor, doodernstige schrijverij en vooral veel fantasie te worden.

Daarom krijgt elk postje zijn tag, zodat we door het bos de bomen kunnen zien… of is het andersom?

Den dikke Taalvandaal zegt me dat het inderdaad andersom is, maar hij kan den boom in met zijn ‘Belgisch Nederlands’. Neen Mijnheer, wij spreken Vlaams, en spreken de R zeeR goed uit.

Maar laat me vooral niet afwijken, want mijn vriendjespolitiek met Skynet heeft niet lang geduurd: ze hebben deze oude boom uit hun patattenveld getrokken en ik zal hem hier neerplanten.

Hier vind ik mijn blogvrienden en -vriendinnen terug. We gaan ze vertroetelen en alvast bedanken voor hun geduld.

Overmorgen trek ik voor twee dagen naar Hotel Monica voor een ingewikkelde oog(prothese)operatie.

Ze trekken er drie uur voor uit, maar ik heb er een goed oog in en kom terug als een herboren feniks.

©Foto 180405-1350-DSC1564B: Vorige week donderdag, net voor ik mijn rondleiding in de kathedraal wou beginnen, zag ik hem vliegen. Ook onze jonge feniks verandert al eens van gedaante.

15 gedachten over “1453. HERBOREN FENIKS

 1. Blij dat het jou gelukt is.. bij mij zijn er fouten gemaakt en ik heb niet alles overgekregen. Daar baal ik wel van en ik heb geen idee hoe dat te herstellen ánders dan helemaal overnieuw te beginnen en weer een nieuw blog te maken. En daar wringt het schoentje.. want daar heb ik dus geen zin meer in.
  Dus of ik door ga is nog maar de vraag. :-/
  Ik wens jou veel succes toe verder.. en een voorspoedig herstel van je oog!
  Groetjessss!

  Like

  1. #MizzD: Helaba, ge gaat het toch niet opgeven zeker. Ik denk dat ik die zij-kolommen bij mij niet ga versieren. Die worden toch niet zoveel bekeken. De nadruk blijft dan nog meer op de foto’s en de teksten…
   Als je echt al een paar files en niet alles, in je nieuwe blog hebt, dan is dat teken dat WordPress daar nog niet mee klaar is. Je krijgt een e-mail als het OK is.
   Als het allemaal niet goed lukt, dan kan je WP contacteren om je te helpen.
   Succes!!!
   Groetjes,
   Joris

   Like

   1. Die tekst heeft drie dagen op dat importeerblad gestaan (van dat het aan het verwerken is en dat je een mailtje krijgt als het klaar is).. en staat er nóg. Daardoor kan ik niet simpelweg het nóg eens proberen te importeren.. die mededeling staat in de weg. Ik heb die link om hulp (als het na 24 uur nog niet klaar is) twee keer aangeklikt en mijn probleem uitgelegd.. ik wacht nog steeds op antwoord. Ik ga de boel deleten vanavond.. ik heb liever niks dan de boel incompleet.

    Like

  1. Dank u Lies,
   eigenlijk vraag ik mij af of ik wel zij-kolommen ga gebruiken. Die worden toch niet zoveel gelezen. De nadruk blijft dan nog meer op de foto’s en de teksten…
   Groetjes,
   Joris

   Like

  1. Bedankt Willy,
   de ingreep was verleden woensdag 18/4. Na drie dagen serieuze hoofdpijn is het vandaag al beter. Nog een beetje ‘dizzy’ van de narcose. Het was dan ook een, overigens geslaagde, operatie van 3,5 uur.
   Ik denk er aan om morgen mijn oude logjes naar hier te brengen, als het lukt. Nog maar weinig vrienden weten dat ik nu bij WordPress ben.

   Like

  1. Goeie morgen MizzD. Die commentaren zitten in het vorig (automatisch gecreëerde) eerste rubriekje van WordPress, achter dit rubriekje van mij.
   Wel eventjes terug naar ‘home’ gaan hierboven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.