1461. EERSTE DIGITALE FOTO’S – MERKSEM

180523-01

Het eerste digitaal klikkertje van onze MSER (Multi-Schizofrene-Eenmans-Redactie) was een Minolta Dimage E203 en die begaf het na meer  dan 6600 foto’s.

De MSER nam wildweg een foto van het uitzicht aan de achterzijde van ons appartement en noemde zijn allereerste digitale foto: JGL0001.

De datum en het uur was nog niet ingesteld, we zijn januari 2003.

180523-02Dan maar het groen opgezocht naar het Kasteel Runcvoort, op enkele minuutjes wandelafstand.180523-03Aan de uitgang (oostkant) van het parkje kom je aan de oude academie. 1 minuutje verder kom je in het mooie park van Merksem. Dat is voor een volgende keer dan maar weer.

 

17 gedachten over “1461. EERSTE DIGITALE FOTO’S – MERKSEM

 1. Moet dezelfde periode zijn waarop ik mijn eerste digitale experimenten startte. Ik heb lang gewacht tot dat het toestel dat ik wou betaalbaar werd. En dan kocht ik een ander 🙂 De evolutie in de elkaar snel opeen volgende digitale toestellen is dan begonnen in 2003.

  Like

 2. Leuk Joris, het was een hele stap van analoog naar digitaal hoor. Ik ben ook uit mijn donkere kamer gestapt, en soms mis ik wel een beetje de spanning, wanneer het beeld langzaam zichtbaar werd.

  Like

 3. Zo, ik zou het niet eens meer weten. Ik bewaar ook niet alles. Ik mag aannemen dat je het ding al een paar jaar niet meer hebt. Of heb je zo weinig foto’s gemaakt in vijftien jaar.

  Love As Always
  Di mario

  Like

 4. Mijn eerste digitaaltje (in 2002 kreeg ik die pas) was een Olympus.. en mooiere foto’s dan met die heb ik nooit meer gemaakt! Ondanks al die extra pixels.
  Ik denk dat ik dit kasteel zag toen ik die wandeling vanuit Ekeren maakte.. ik ga eens zoeken in m’n oude fotomapjes.. het was ongeveer in de tijd dat ik die Olympus nog had haha.

  Like

  1. Ik denk ook dat de kwaliteit van de lens misschien wel belangrijker is dan het aantal pixels. Als ik eerlijk mag zijn, ik vind uw foto’s van tegenwoordig beter dan jaren geleden.
   Goed dat jij ook alles goed bijhoudt.

   Like

 5. Nostalgie, Joris…
  Ooit had ik een Minolta SRT301. Hoe weet ik het nog ?
  Mijn zakcameraatje staat vandaag alweer op 9499, het zoveelste geheugenkaartje dat vermoedelijk binnenkort weer verstek geeft… Toch sterke machientjes…
  Lie(f)s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.