1499. ARTISTIEKE VADSIGHEID

190728-190606-1449

Een tijdje geleden hoorde ik op de radio de zware stem van Ernest Claes (Zichem 24 oktober 1885 – Ukkel 2 september 1968).

Helaas hebben we het interview gemist maar we vingen toch nog een merkwaardig zinnetje op.

Een beetje atypisch voor onze ‘witte’ schrijver, flapte hij het eruit: “Er is moed voor nodig om de artistieke vadsigheid van je af te zetten”.

Misschien lukt het me ooit wel eens …

 

Foto: Een nadenkende engel aan een biechtstoel in de Sint-Jacobskerk. Zou hij toch nog iets op te biechten hebben?

18 gedachten over “1499. ARTISTIEKE VADSIGHEID

  1. Hihi, blij om van je te horen… Wacht maar, tot ik voldoende tijd vind om de 500 rubriekjes, die in mijn kop zitten, uitsmeer over mijn blog. Tegenwoordig gids ik in de Sp.-Pauluskerk. Ik ben er wild enthousiast over.
   Goesting genoeg om terug te schrijven. Iets voor 2020?

   Like

    1. Ik gids nog altijd in de stad en in de Borromeüskerk, de kathedraal, de St.-Jacobskerk en de St.-Andrieskerk. Momenteel iets minder in de Borromeüskerk. De St.-Pauluskerk is een fantastische kerk op de Veemarkt. Er zijn 3 Rubens schilderijen, 200 onvoorstelbaar mooie beelden, een 50-tal schilderijen en wereldberoemde biechtstoelen. Het is de enige kerk ter wereld waar een Rubens, een Van Dyck én een Jacob Jordaens te bewonderen zijn op de plaats waar ze oorspronkelijk bedoeld zijn.
     Verder een Calvarie-tuin en kloostertuin met ruïnes en enkele bewaarde en gerestaureerde kloostergangen. Trek er minstens 2 uur voor uit. De kerk is enkel de namiddag open van 14uur tot 17uur.
     Vanaf 1 november is de kerk gesloten tijdens de wintermaanden.
     Kom gerust langs maar verwittig me liefst enkele weken op voorhand, en ik bezorg u een gratis rondleiding. De inkom is ook gratis. Misschien iets voor in mei volgend jaar.
     Lieve groetjes,
     Joris

     Like

  1. Ik moest er ook wel over nadenken, maar ik ken het gevoel. Met een kop vol inspiratie weet je soms niet wat eerst schrijven en dus begin je er niet aan. Ik denk dat hij dit bedoelde met artistieke luiheid of vadsigheid. Er is moed voor nodig om dat te overwinnen en te creëren. Ernest Claes heeft veel geschreven, maar daarvoor moest hij de luiheid overwinnen. Plus est en vous ….

   Geliked door 1 persoon

   1. Hahaa.. maar ik bedoelde niet dat ik nooit lui ben hoor.. integendeel, ik hou ervan soms lekker te luieren.. doet een mens méér goed dan altijd maar dat gestress volgens mij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.